Please download Flash player here.

KNVB en Eredivisie Live, bedankt!

Een week of twee geleden werd er een sfeeractie opgezet tegen het moderne voetbal. Met FC Twente gaat het sportief beter dan ooit en FC Twente is door de KNVB in de meest gezonde categorie geplaatst. Sommige mensen vonden het ongepast om juist in deze tijd kritiek te hebben, maar juist in tijden dat het goed gaat moet je je club kritisch blijven volgen.

We zijn de KNVB en Eredivisie Live dan ook uiterst dankbaar dat ze de wedstrijd van volgende week woensdag, thuis tegen Heracles, hebben vervroegd naar het voor veel supporters zeer onhandige tijdstip van 18:45 uur. Dit soort zaken zijn de perfecte voorbeelden waaruit blijkt dat commerciële belangen steeds vaker gaan boven de belangen van een normale supporter. Het is natuurlijk leuk voor de Eredivisie Live kijkers dat ze nu twee wedstrijden op één avond kunnen kijken. Met de supporters die niet in Enschede of Hengelo wonen of werken wordt geen rekening gehouden. Die moeten namelijk tot 17:00 of 18:00 uur werken en moeten maar zien dat ze om 18:45 uur in het stadion zitten. 

Laten wij als supporters blij zijn met de huidige sportieve en financiële gang binnen FC Twente, maar laten we er ook voor zorgen dat Twente blijft beseffen dat voetbal niet alleen maar om geld draait. Behoud de unieke cultuur die Twente (mede) groot heeft gemaakt en wees zuinig op je trouwe klanten. Wij lopen echt niet weg wanneer de resultaten eens wat minder zijn, dus ga niet enkel op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen, maar behoud ook de juiste randvoorwaarden voor je huidige klanten.

Commercie is noodzakelijk (kwaad), maar behoud onze unieke cultuur!