Please download Flash player here.

We hadden het uitzicht van een vis...


UPDATE: Film toegevoegd. Klik hier !

Vorig seizoen wilden we al op ludieke wijze aandacht schenken aan het meer dan belachelijk verbouwde uitvak in Breda. Echter was er op die dag in mei wel iets anders wat ons bezig hield, want zelfs vanuit een aquarium was het één en al genieten als je erbij mag zijn als je club kampioen wordt. Gisteren keken we toch nog even terug naar deze mooie dag, maar was het wel noodzakelijk aandacht te schenken aan het belachelijke zicht vanuit dit uitvak.

Het “avondje NAC” was voor de fanatiek voetbalfan altijd één van de leukere wedstrijden, fanatieke aanhang, heen en weer gezang door het gehele stadion, en een fatsoenlijk uitvak strak op het veld. Om ruimte te creëren voor eigen supporters moest zoals het gebruikelijk lijkt te zijn het uitvak maar in een verdomd hoekje worden weggestopt. Vorig seizoen had men de glazen wand ook nog voorzien van een spiegelplastic, bij NAC-Feyenoord zijn Feyenoord supporters na aankomst omgedraaid en kregen uiteindelijk hun kaartjes vergoed. De KNVB heeft destijds zelfs een onderzoek ingesteld naar het slechte zicht vanuit het uitvak, maar verder is dit blijkbaar in de doofpot beland.

Het spiegelplastic lijkt verwijderd, maar qua zicht is het nog 3 keer niks. Stalen dwarsbalken, lading  glasplaten en om het af te ronden daarboven een groot net, de dierenverblijven in Artis zijn er niks bij. En tja, als je mensen als dieren gaat behandelen, gaan ze zich ook zo gedragen, al werd dit niet in dank afgenomen. Eigenlijk is het vrij simpel op te lossen, als NAC die plastic wand nou weghaalt, stoppen de uitsupporters met het (mis-)gebruiken van die wand.

NAC - FC Twente 10-11

Flash Player 9 or higher is required.