Please download Flash player here.

Sc Joure - FC Twente

Op een doordeweekse middag naar het altijd gevaarlijke Joure. Ruim een week van tevoren wordt er door de lokale ambtsbekleders na (ongetwijfeld urenlang) overleg besloten om voor deze bekerwedstrijd de inmiddels populaire noodverordening uit te roepen. Alle beschikbare politieagenten van Friesland worden richting Joure gestuurd. Hoezo crisis, hoezo bezuinigen? Bij de politie hebben ze nog knaken zat blijkbaar....
Een kleine opsomming: 5 bussen ME, 8 busjes politie, een dozijn aan beveiligingsmensen, 8 stillen uit Friesland/Groningen, 4 stillen uit Twente, 3 commandowagens, 8 beveiligingscamera's opgesteld rond de ingang van het sportpark en een klein dozijn aan motormuizen.
Het lijkt wel of heel Nederland paranoia is geworden na het incident bij Hoek van Holland. Lokale politici zijn ooh zo bang dat de met pijn en moeite verkregen informatie te licht wordt geïnterpreteerd. Stel je voor dat het twitter/hyves/msn berichtje van een 12 jarig pubertje op woensdagmiddag toch uit blijkt te komen!
Dan ligt het hoofdje van de burgemeester als eerste op het hakblok...

Bekijk hier de foto's van onze welbestede belastingcenten.