Please download Flash player here.

Standbeeld Nkufo

Afgelopen weekend ontvingen wij onderstaand persbericht met betrekking tot de aanstaande collecte voor een standbeeld voor N'Kufo met het vriendelijke verzoek deze te plaatsen op onze website. Aangezien wij de beroertste niet zijn, bij deze:

Voor aanvang van de thuiswedstrijd FC Twente - NAC op zaterdag 12 december zal er in de Grolsch Veste een grootscheepse geldinzamelingsactie plaatsvinden om een levensgroot standbeeld voor Blaise N'Kufo te kunnen realiseren. Met deze collecte toont een groep enthousiaste supporters het initiatief om het benodigde bedrag bijeen te brengen om de gewezen clubhopper namens de trouwe FC Twenteaanhang te kunnen bedanken met een passend cadeau voor het behalen van zijn titel als clubtopscoorder.  Bij het betreden van het stadion zullen achter ieder tourniquet vrijwilligers de supporters vragen om een donatie. De bedoeling is om  de clubtopscoorder aller tijden na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen te "eren" met een levensgroot standbeeld.

N'Kufo

Blaise N'Kufo speelde zijn eerste wedstrijd voor FC Twente in het seizoen 2003 -2004. De voormalig voetbalnomade maakte direct indruk door op fantastische wijze te scoren tegen grootmachten als Ajax en Feyenoord. Inmiddels is N'Kufo al 6 seizoenen achtereen topscoorder van FC Twente en heeft hij tevens er toe bijgedragen dat FC Twente de weg omhoog vond. Op 15 augustus dit jaar maakte de spits zijn 104de doelpunt en wist hiermee de titel all time topscoorder van FC Twente in de wacht te slepen.

Standbeeld

De supporters Bas Wesselink en Stefan Schipper zijn al jaren betrokken bij de verfraaiing van het terrein rondom het stadion. Nadat zij in het verleden al onder ander betrokken waren bij de Twente Noaber poort, Wall of fame, Omwissel stoelenactie en de schitterende graffiti bij het treinstation vonden ze het nu tijd om het stadion verder te verfraaien. Stefan: "Door de vele Europa Cup wedstrijden zijn we de afgelopen jaren in diverse stadions geweest. In Engeland zie je bijna bij ieder stadion een standbeeld staan, welke mede de historie van de club uitstraalt". Wesselink vervolgt: "Ons stadion ademt aan de binnenzijde voetbal uit, wij proberen met dit initiatief het stadion ook aan de buitenzijde te voorzien van de nodige voetbalsfeer en historie zoals dit past bij de traditieclub die FC Twente is. FC Twente is al jaren een club van het volk, wat is er dan mooier dat wij als supporters zelf onze all time topscoorder kunnen eren met een standbeeld. We hopen hiermee dat onze helden van dit moment een blijvende herinnering voor de supporters van de toekomst. De realisatie van het beeld van Blaise moet de aanzet zijn tot een heus beeldenplein waarvoor alle spelers die een officieel clubrecord hebben bereikt in aanmerking kunnen komen voor een beeld".

Collecte

Stefan Schipper: "We hebben overwogen om sponsoren te benaderen voor het bekostigen van het standbeeld voor N'Kufo maar vinden dit eigenlijk niet bij een cadeau namens de supporters passen. Wij, de supporters, willen N'Kufo een standbeeld aanbieden, van de supporters en ook voor de supporters. Het is toch schitterend als we straks tegen N'Kufo kunnen zeggen: "Joh, dit is het cadeau van alle supporters van FC Twente welke jarenlang van jou als spits hebben genoten. Wesselink: "We gaan er van uit dat onze medesupporters een bijdrage  over hebben voor onze clubtopscoorder en dat we N'Kufo een passend  cadeau kunnen geven. Dus laat je rode hart spreken en draag bij aan dit geweldige initiatief!