Please download Flash player here.

Tegen het moderne voetbal !

En we gaan weer in de ballenbak, ditmaal voor de nationale beker op naar de kwartfinale.
De 6-2 nederlaag in Heerenveen werd weggepoetst met een 5-0 overwinning, de doelpunten vielen soms wat gelukkig, maar bij vlagen kregen we ook “gallery-play” voorgeschoteld.
Zoals  de stadionspeaker het gister samenvatte, wederom overwinteren in Europa en het bekertoernooi en we staan op de nr.2 positie op de ranglijst, kortom het kampioensjaar 2010 krijgt een mooie afsluiting.

Maar...
 
Juist in deze periode nu alles voor de wind lijkt te gaan, moet je soms kritisch blijven kijken na de gang van zaken. Zo zagen wij in Heerenveen een glijpartij die meer leek op een sport die bij de buurman in Thialf dient plaats te vinden. Spelers met de meest moderne Bose koptelefoons zien we voorafgaande aan een wedstrijd het veld “inspecteren” om vervolgens met fluoiriserend schoeisel terug te keren op de grasmat. Zo’n sponsorcontract met één van die schoenenmerken is natuurlijk een leuke extra inkomstenbron voor een speler. Door de meest uiteenlopende felle kleuren moet iedereen zien welke merk schoenen je aanhebt, blijkbaar is de juiste grip van ondergeschikt belang geworden. Daarnaast konden de seizoenskaarthouders voor dit duel niet hun eigen plek terug kopen, waarschijnlijk mede omdat er gratis kaarten werden uitgedeeld aan iedereen die Eredivisie Live ging aanschaffen. Volgens de voorwaarden hebben de SCC-houders wel voorrang op de kaartverkoop van beker en Europese duels, maar ook tijdens de Champions League moesten er al veel plekken worden afgedragen aan UEFA officials en sponsoren. Kortom, de club zit in de lift en iedereen wil er onderdeel van uitmaken of in de slipstream meeliften, helaas veelal juist omdat het nu goed gaat. Het één kan niet zonder het ander en dat zal iedereen best begrijpen, maar wees ook zuinig op die gewone supporter die er straks ook nog zal zitten als we ooit weer eens zo’n “gewoon” seizoen zullen beleven als dat van bijvoorbeeld pas zo’n 6 jaar geleden.

Klik hier voor de foto's...