Please download Flash player here.

VAK-P steunt TriB4Bibi

VAK-P steunt TriB4Bibi

Naar aanleiding van het hartverscheurende krantenartikel in de TC Tubantia van woensdag 14 september, heeft het bestuur van VAK-P met een aantal leden overleg gepleegd en besloten dat wij alles uit de kast willen halen om dit Enschedese gezin de steun te geven die ze nodig hebben in deze voor hen onzekere periode. Bibi (7 jr.) verloor vorig jaar zomer haar 2-jarig broertje Tristen aan de gevolgen van een neuroblastoom. Terwijl deze kinderkanker niet erfelijk is, sloeg het noodlot toe en bleek in juni dat Bibi dezelfde ziekte heeft en haar overlevingskansen gering zijn (20%).

Haar overlevingskansen kunnen echter verdubbeld worden dankzij een behandeling in Amerika. Hoewel de zorgverzekeraar een groot deel vergoed, is er nog zeer veel geld nodig om het gezin staande te houden. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat de behandeling niet voortgezet kan worden en op een andere behandeling moet worden overgegaan, die 100.000 euro per maand kost!

Deze week worden er diverse vergaderingen belegd en zal VAK-P een beroep gaan doen op alle overige supportersverenigingen en alle Twentenaren om ons te helpen zoveel mogelijk geld op te halen voor dit meisje. De wedstrijd tegen PSV gaan we aftrappen met onze acties en tot die tijd zullen we overige informatie posten op onze site. Het mag niet zo zijn dat een gezin een tweede kind verliest, zonder er alles aan te hebben kunnen doen om haar te helpen. Bovendien wordt het geld dat deze stichting eventueel overhoudt, direct gebruikt om andere gezinnen in soortgelijke situaties te helpen.

Wij zijn beroemd en berucht om de gevechten die wij hebben geleverd rondom voetbalwedstrijden, maar nu roepen wij heel Twente op om samen met ons te strijden voor het leven van Bibi.