Please download Flash player here.

Vak-P'ers wachten spelers op !

FC Twente heeft dit seizoen 8 duels verloren. Van alle duels in april en mei werd er slechts één duel gewonnen. Tegen degradant Excelsior had men 92 minuten nodig om het verschil in begroting en ambitie ook op het veld uit te drukken. Menig supporter liet na Ajax thuis de kop al hangen en na het verlies tegen Heerenveen gaf vrijwel iedereen er de brui aan. Dit mede omdat het gevoel gewekt werd dat de spelers dit zelf ook al geruime tijd deden; er was geen geloof en er werd niet met het mes tussen de tanden gespeeld.

Toch waren er nog enkele positief ingestelde gekken die afgelopen zondag wederom in alle vroegte in een bus stapten om richting Limburg vervoerd te worden met als doel de club te ondersteunen voor die ene kleine kans die er nog in zat, om rechtstreekse plaatsing voor Europa te realiseren. Na wederom een wanvertoning kon men met gepaste schaamte terug die bus in. Dat McClaren voor de camera’s een doekje voor het bloeden uitdeelt is een gebaar wat bij de mensen met het bord op schoot leuk overkomt, maar als je dan nog in die bus zit, geen ene donder uithaalt. Denken ze werkelijk dat ze de kritiek kunnen afkopen met een paar euro? Het gaat supporters om de inzet en passie die tentoongesteld wordt. Of beter gezegd, het ontbreken daarvan. 


Vanaf het uitduel in Gelsenkirchen zit de club in een neerwaartse spiraal. Op het moment dat de club besloot dat de Europa League van minder belang was dan de eerste 2 plaatsen in de Eredivisie ontbreekt het aan de echte strijd en overtuigingskracht. Als je bewust afstand neemt van de kans op de laatste 8 van de Europa League, hoe kun je dan later in het seizoen spelers nog motiveren voor een 4e plek in de competitie?

Kortom de teleurstelling zit veel dieper dan alleen die uitslag in Venlo. Hier in Twente blijft het ´altijd´ rustig en krijgen spelers lang niet zo snel kritiek te verwerken als bij andere clubs in de top. Die rust wordt vaak gewaardeerd als ideale werksfeer en zal wat ons betreft ook blijven bestaan, maar ook hier loopt de emmer een keer over. En dan wil je wel eens persoonlijk een verklaring hebben van de goedbetaalde profs. Is dat teveel gevraagd wanneer  je weer eens 10uur in de weer bent geweest voor 90 minuten teleurstelling. Je omgeving verklaart je weer voor gek dat je er geweest bent en een hijgerige journalist die blijkbaar totaal niets snapt van de belevingswereld van voetbalsupporters doet er nog een schep bij bovenop. Wanneer je met een riante kilometervergoeding met eigen vervoer op kosten van de baas elk duel mag bekijken kunnen we ons voorstellen dat zo'n uitwedstrijd bezoeken zo erg niet is en dat je geen idee hebt van de duizenden euro's en honderden uren die wij (met alle liefde) besteden aan onze club, maar ga geen sensatieverhalen schrijven over zaken waar je blijkbaar echt niets van snapt. Net zo erg is dat deze journalist door al zijn collega's de hand boven het hoofd wordt gehouden en iedereen toegeeft dat het een misplaatst stuk is, maar niemand de verantwoordelijkheid durft te nemen. Laat duidelijk zijn dat die supporters die zondagavond de dialoog zijn aangegaan met een gedeelte van de selectie niets anders  dan goede bedoelingen hebben met de club. Het klinkt natuurlijk veel spannender om te beginnen over hooligans en dreigende situaties, maar juist dit soort sensatie journalistiek beschadigt de club. Want helaas gelooft nog altijd 75% van de mensen de onzin die wekelijks in de TC Tubantia wordt gepubliceerd.

 

Zie hiernaast een mailwisseling die vervolgens volgde met de adjunct-hoofdredacteur. Onze officiele reactie wilde men niet plaatsen en wenste men dat we ons bericht dusdanig gingen aanpassen. Hierdoor werd eigenlijk de angel eruit gehaald, terwijl hun kritiek is in onze ogen ook onterecht was. Tevens moest het persoonlijk ondertekend worden en volstond iets vanuit de verenigingsnaam niet. Een week later plukken ze facebook berichten op persoonlijke titel van het medium om deze in de krant te vermelden, en wél te linken aan de vereniging. Het seizoen zit er op, de komkommertijd is schijnbaar aangebroken...

Klik hier voor het fotoverslag uit Venlo