Please download Flash player here.

Verenigingsnieuws september 2011

Veiligheidscongres KNVB:

Gisteren heeft een delegatie van FCT / VAK-P het veiligheidscongres van de KNVB bijgewoond. De inzet van dit congres was “hoe kunnen we de regelgeving rond voetbal wedstrijden terugdringen”. De meeste betrokken partijen waren het er wel over eens dat zoals het nu gaat het onacceptabel is, terwijl er de laatste jaren steeds minder noemenswaardigs voorvalt rondom de stadions. Alle veiligheidscoördinatoren van de aanwezige clubs waren het eens met de feiten dat de combireizen en uitvakken buiten proporties zijn. De uitsupporters worden tegenwoordig meer als gevangenen behandeld, dan als de gasten die we eigenlijk zijn. Alleen is het uitvak en haar voorzieningen bij veel clubs vaak een lelijk vak met veel hekwerk ergens in een hoek weggedrukt. De uitsupporters en haar wensen zijn voor veel clubs van minder belang als haar eigen supporters. Op zich begrijpelijk, maar als je supporters in een asociaal uitvak ontvangt en letterlijk in een kooi zet, mag je dan van deze mensen fatsoenlijk gedrag verwachten?

De clubs staan niet te springen om hier veel geld aan uit te geven om het allemaal vriendelijker te laten ogen. Verwacht dus ook niet dat er op korte termijn bij de clubs die we bezoeken grote veranderingen zijn aangebracht in het uitvak. Waar we wel goede hoop op hebben is dat we op korte termijn meer met eigen vervoer / autocombi’s naar de voetbal kunnen. En als er dan sprake is van een bus combi het misschien mogelijk is om op de heenweg een biertje of 2 a 3 te kunnen drinken, en zelfs 1 of 2 keer te stoppen voor een sanitaire stop aan de kant van de snelweg.

Extra tourniquets Vak-P:

Wat voor de supporters op de vakken van Vak-P vanaf de eerste stadion verbouwing al duidelijk was geworden, is inmiddels eindelijk overal doorgedrongen. Zeker met de beker en de steeds vaker voorkomende Europese duels op doordeweekse avonden konden de 2 poortjes de vaak late aanvoer van supporters niet aan. Er zullen extra toegangen geplaatst worden zodat de capaciteit verdubbeld zal worden.

GWK Enschede/Hengelo:

Supporters die de wedstrijd in Londen tegen Fulham bezoeken. De grenswisselkantoren op de NS-stations van Enschede/Hengelo hebben wederom een actie voor de seizoenskaarthouders. Mocht je nog ponden moeten kopen, op vertoon van je SCC hoef je hierover bij deze kantoren geen provisie te betalen.

Zuipbingo 14 oktober:

Terug van weggeweest, na een verbouwing van ons home, het 20 jarig jubileum, is het tijd om weer wat vertrouwde activiteiten op de Vak-P agenda terug te laten komen. Te beginnen met de oude vertrouwde zuipbingo. Dus zet 14 oktober alvast in je agenda.

* update Fulham uit:

Door het korte tijdsbestek en voldoende beschikbare kaarten zullen wij geen eigen verkoop voor onze leden organiseren. Hiervoor kun je bij de ticketing van FC Twente terecht. Voor diverse opkomende uitduels in Europa en de competitie zijn we wel van plan weer een eigen verkoop te houden.