Please download Flash player here.

Beste Vak-P´er,

Bij deze willen wij jou op de hoogte brengen over enkele zaken. Aangezien de P-talk niet maandelijks verschijnt, maar we jullie het nodige verenigingsnieuws uit de afgelopen periode niet willen onthouden, volgt er een kleine update: 

- Op zaterdag 26 maart vieren wij met een groot feest het 20-jarige jubileum van onze supportersvereniging. Meer informatie hierover volgt binnenkort, de voorverkoop in ons home zal starten voorafgaande aan het thuisduel tegen Feyenoord.

- Er heeft een overleg plaatsgevonden met de club naar aanleiding van het niet terug kunnen kopen van je eigen plek voor het bekerduel tegen Vitesse. We hebben de toezegging gekregen dat we in de toekomst voor bekerduels gegarandeerd  onze eigen plek weer kunnen kopen. Voor Europese duels is ook de club door de Uefa aan handen en voeten gebonden. Zij eisen gewoon x aantal kaarten op. Enige mogelijkheid tot discussie hierover wordt bij wijze van spreke afgekocht met de riante startpremie van de Champions League.

- Er komen de laatste tijd veel aanvragen binnen vanuit de diverse media om ons als supporters zijnde of club FC Twente te benaderen voor een tv-programma. Gezamenlijk met alle supportersverenigingen van onze club hebben wij afgesproken hier niet onze medewerking aan te verlenen. Dit omdat men toch altijd op zoek is naar de stereotype supporter die aansluit bij de publieke opinie die door de media gecreëerd is. Het verleden heeft ons aangetoond, als ze dit type niet krijgen dan proberen ze deze met het nodige knip en plakwerk zelf wel te maken. Het “Voetbalfans” van RTL dat maandag van start ging hebben wij als Vak-P zijnde dan ook geen medewerking aan verleend. Daarnaast brengt het “Nu we er toch zijn” van BNN een bezoek aan Enschede, omdat we vorig seizoen kampioen werden. Vak-P leden van De Bagpipe zijn hiervoor benaderd en hebben treffend antwoord gegeven aan hun verzoek. Aan leuke/rare/aparte (lees stereotype) FC Twente fans gaan we ze niet helpen. Daarnaast verlenen we geen bijdrage aan een omroep die 2 jaar geleden ondanks ons bezwaar, (http://www.vakp.nl/actueel/sophie-op-3-met-feyenoord-hooligans.html) moordenaar Andre Heil een spreekpodium gaf.

- Namens het Ministerie van Binnenlandse Zaken is er ooit het Auditteam Voetbalvandalisme opgericht. Zij verrichten onderzoek naar de ‘voetbalveiligheid’. Doordat diverse groepen supporters steeds vaker protest aantekenen tegen de behandeling en randvoorwaarden voor uitsupporters, is er blijkbaar ergens een lichtje gaan branden. De combi’s vliegen je veel te gemakkelijk om de oren en nu zijn ook wij benaderd om onze kritische medewerking te verlenen op het onderzoek “uitsupporters centraal’. Wij hebben als Vak-P zijnde vorig seizoen deze discussie al bij het clubbestuur aangehaald. (http://www.vakp.nl/actueel/overleg-beleid-uitduels.html) Gezamenlijk werd begin dit seizoen het duel in Venlo geboycot, kortom bij de club staat het op de agenda. Dat dit thema nu ook vanuit Den Haag de aandacht krijgt zien wij dan ook als een eerste aanzet de goede kant op. Aan het einde van dit seizoen zullen de resultaten in een openbaar onderzoek bekend worden gemaakt.

- FC Twente heeft na een lange analyse periode toch moeten vaststellen wat iedereen al doorhad, de doorloop bij de toegangspoortjes van Vak-P laat te wensen over. Het bijplaatsen van tourniquets zal met name door de software toch meer inhouden dan het fysiek plaatsen van een extra poortje. Er is inmiddels een investeringsaanvraag gedaan, laten we hopen dat deze snel goedkeuring krijgt. 

- Er was her en der wat commentaar op de kaartprijs voor de kwartfinale tegen PSV, de uitleg van FC Twente hierover was een duidelijke onderbouwing. We hebben het verzoek ingediend om dit in het vervolg dan ook beter te communiceren naar de SCC-houders. Daarnaast moeten we de club ook nageven dat het prijsbeleid rondom de Europese duels vrij schappelijk was en ook Kazan thuis zal voor een nette prijs in de verkoop gaan.

- Bij deze nogmaals het verzoek; koop jullie kaarten voor uitduels waarvoor Vak-P verkoop houdt, bij onze supportersvereniging. Hierdoor kunnen wij het nut van onze voorrangsrechten ook blijven aantonen, in plaats van met kaarten retour te komen.