Please download Flash player here.

Vrijheid voor supporters!

Afgelopen weekend speelde FC Twente in Nijmegen tegen NEC. Ondanks dat dit geen risicowedstrijd betreft werden supporters wel verplicht om met de combi te komen. Reden hiervoor: Te weinig parkeerplaatsen bij het stadion.
Nu is dit op zich al een vreemde reden natuurlijk, maar aangezien ze een nieuw stadion gaan bouwen in Nijmegen zullen ze daar in de toekomst vast wel rekening mee houden... of komt het toch misschien allemaal goed uit zo...?

Vervolgens komt onze FC met 'oplossing'. Supporters kunnen met eigen auto naar Heteren afreizen om daar vervolgens in de bus te stappen voor de laatste 30 kilometer. Op zich een schappelijke 'oplossing', met name voor supporters elders uit het land. Het probleem hierbij is alleen dat supporters uit Enschede en omstreken eerst 120 kilometer aan eigen benzine mogen vergassen, om vervolgens dezelfde 29,50(!) te mogen betalen voor 30 km met de bus, als andere supporters voor 150 km.
Wij snappen ook dat Twente een contract heeft en daarom de bussen moet afnemen bij Havi, maar wanneer de Havi bij zulke gelegenheden het tarief niet wil aanpassen, moet FC Twente even naar Ilocal surfen en een lokale busmaatschappij zoeken voor die paar kilometer. Heren van de Supporters Service Unit, het is allemaal niet zo moeilijk; ALS JE MAAR WILT!
Wij supporters moeten soms ook bergen verzetten om iedere wedstrijd weer aanwezig te zijn, heel simpel; Als je maar wilt, dan is er altijd een weg.

Eenmaal aangekomen bij het uitvak staat de supporters het standaard verhaal te wachten, wanneer het op het mee brengen van sfeerattributen aankomt. Vooraf was er duidelijk afgesproken dat er grote zwaaivlaggen en normale dubbelhalters/zwaaivlaggen meegenomen zouden worden. Afspraak was dat de grote zwaaivlaggen na de speleropkomst uit het vak moesten. Op zich al erg genoeg dat het moet, maar het is niet de eerste keer. Maar tegen alle afspraken in wordt ons vervolgens medegedeeld dat ook alle zwaaivlaggen en dubbelhalters langer dan één meter uit het vak moeten (toch snel zo'n 250 stuks) Met andere woorden kun je de eerste helft dan dus wel op je buik schrijven.
Pas wanneer er een hoop bombarie door de supporters wordt gemaakt, weten we (2 min voor aftrap) de heren VC's te overtuigen dat een buis van 1,50m toch iets flexibeler (en dus minder hard aankomt) dan een buis van één meter. Mocht je iets kwaads in de zin hebben en überhaupt uit de kooi kunnen komen....

Opnieuw een voorbeeld van de betuttelende regeltjes van de KNVB en/of clubs waar je als goedwillende supporters mee geconfronteerd wordt. Ieder weekend opnieuw is er wel weer wat te zeuren. Brandwerendheid van doeken, gevaarlijke teksten (Anti Combi?!), lengte van pvc buisjes, zogenaamde schade aan bussen, te dure toegangskaarten, slecht zicht en ga zo maar door.
Wij zijn er maar voor één ding en dat is onze geliefde club zoveel mogelijk steunen, thuis én uit! Maar clubs doen er steeds meer aan om ons dat onmogelijk te maken!

VRIJHEID VOOR SUPPORTERS!