Please download Flash player here.

Wall of Fame

40 jaar FC Twente, tijd voor de “FC TWENTE, WALL OF FAME” FC Twente viert in 2005 haar 40 jarig jubileum, een mooi moment voor een blijvende herinnering aan de geschiedenis van deze dynamische club. Een geschenk van de supporters aan de club in de vorm van een “FC Twente, Wall of Fame”

Het opzetten van een “FC Twente, Wall of Fame” heeft een symbolische, historische en decoratieve functie. De akelige betonrand rond het speelveld van
FC Twente heeft op dit moment geen enkele functie. Behalve dat er aan enkele zijden reclameborden hangen. Met uitzondering aan de zijde van de vakken 27 tot en met 34. Daar zou dan ook de “FC Twente Wall of Fame” ontwikkeld moeten worden.

De opzet is om over de gehele lengte van die betonrand, die uit 37,5 delen bestaat, een “FC Twente Wall of Fame” te ontwikkelen die de onafscheidelijke band tussen FC Twente, haar historie en haar supporters symboliseert.

Die symboliek zou als volgt gestalte moeten krijgen; In het midden van de betonrand aan de zijde van Vak-P komt de tekst “FC Twente, Wall of Fame” met aan beide uiteinden het Twentse Ros. Op alle overige betondelen komen, in het midden, zogenaamde “Memorial Signs”. Deze “Memorial Signs” zijn metalen platen met daarin, gegraveerd, gedenkwaardige momenten, personen, voetballers, logo’s etc. uit de geschiedenis van FC Twente.

En daarom heen natuurlijk de stenen met namen van supporters. Het begin is er! Nu is het de taak van jullie als supporters om de muur volledig te vullen...........

Download hier het bestelformulier

Het geld dat gegenereerd wordt met de Wall of Fame wordt geinvesteerd in aanpassingen van het Epi Drost - stadion. Op deze wijze krijgt het moderne stadion toch een rode ziel!