Please download Flash player here.

Aktiviteiten Vak-P

In de veertien jaar dat de vereniging nu bestaat zijn er tal van activiteiten geweest. Te veel om hier allemaal op te noemen. Toch willen we er een paar uitlichten.

Finale twenteGoodwill heeft VAK-P gekweekt met haar eerst concrete actie. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen 1990-1991, tegen MVV thuis, haalde Vak-P 6000 scholieren van de basisscholen naar het Diekman-stadion. Zij konden, samen met een begeleider, de wedstrijd voor niets bekijken. Terwijl ze daarnaast ook voorzien werden van allerlei souvenirs die beschikbaar gesteld waren door diverse sponsoren. Later is deze actie nog eens herhaald voor bejaarden. De senioren werden met een bus opgehaald bij de bejaardencentra en kregen in het stadion een borreltje geschonken.

TreinIn 1991 organiseerde Vak-P de eerst sfeeraktie in Nederland door 4500 supporters rood en witte vellen papier te laten hooghouden voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV. Nederland keek met open mond toe.

Erik LasscheEen hoogtepunt was het internationale supporters voetbaltoernooi van 1994. Op de bijvelden van het Diekman-stadion werkten de harde kernen van FC Utrecht-Feyenoord-G.A.Eagles-FC Den Haag-Schalke 04- Juventus - Club Brugge en uiteraard FC Twente zo'n 30 risico wedstrijden op 1 dag af. Zonder dat er ook maar één wanklank is gevallen. Daarna werden er voornamelijk onderlinge toernooien georganiseerd, zowel in de zaal als op het veld.

Dropping TwentefansDe sfeerverhogende acties vormen een belangrijk onderdeel van VAK-P. Zo zijn er talloze wedstrijden van FC Twente opgeluisterd met fakkels en vuurwerk en zijn er een aantal malen zgn. choreografie-acties geweest waarbij grote gedeelten van het stadion in rood en wit werden gehuld. Ook heeft VAK-P ervoor gezorgd dat FC Twente vooral zijn thuiswedstrijden in een voor Nederlandse begrippen ongekende ambiance speelt. 90 minuten lang zingt en trommelt de zeer fanatieke aanhang hun club naar de overwinning. Bij het bestuur van FC Twente is bekend dat deze unieke sfeer voor een groot aantal mensen mede reden is om een kaartje voor het stadion te kopen.

MakitaOok sfeerverhogend zijn de "Tropische verrassingen" op sommige vrijdagavonden of na een voetbaltoernooitje in het supportershome van Vak-P. Deze stripshows zijn zo onderhand wereldberoemd onder de voetbalsupporters in Enschede.

Amstel cupOok werden de sponsoren en de vrouwen van de bobo's verrast met 500 rode rozen waar een kaartje bij zat met de tekst: "Goa ook es stoan aj veur Twente bint". Dit was ludiek bedoeld omdat er destijds weinig animo op de sponsortribune was om mee te doen met de supportersgezangen.

Wall Of FameEen absoluut hoogtepunt waren de sfeeracties bij de bekerfinale in 2001. Daar werd alles voor uit de kast gehaald. 1600 kilo confetti en 2 kilometer plastic rode folie uit Italië 25.000 hesjes via een sponsor geregeld met daarop het FC Twente-logo en de tekst "de Twaalfde man". Een mega FC Twente-shirt over het vak en 32.000 dol dwaze FC Twente-supporters op het vak, onder leiding van Vak-P, zorgden voor een ongekende sfeer waar heel Nederland nog dagen over na sprak. FC Twente was eindelijk verlost van het predikaat saai.

In 2001 presenteerde de Supportersvereniging Vak-P als eerste een glossy boek over de geschiedenis van 20 jaar Vak-P en 10 jaar Supportersvereniging Vak-P.

Wall Of FameIn 2004 speelde FC Twente wederom de bekerfinale. De supporters van
FC Twente produceerden 3 megvlaggen met daarop teksten, het Twentse Ros en de skyline van Enschede. Hiermee degradeerden ze hun Utrechtse opponenten tot prutsers. Zij waren die dag alleen maar in staat geweest een confetti kanon te huren.

Ultras HalOnder aanvoering van Vak-P is in 2004 ook de "FC Twente, Wall of Fame" in gebruik genomen. Supporters kunnen een steen kopen met hun eigen tekst en deze wordt dan in het stadion geplaatst. Samen met "Memorial Signs"waarop bijzondere momenten uit de geschiedenis van FC Twente staan.

Verder is de kleur rood prominenter in het stadion te vinden en ook de catacomben zijn nu in rood geschilderd.