Please download Flash player here.

Legale stoelendans

We're back to finish the job. De t-shirts die de supporters deze zaterdag droegen, lieten een duidelijke boodschap achter. Nadat vorig jaar september een signaal was afgegeven met een eerste kleine stoelendans, kon men vandaag in goed overleg met FC Twente de klus klaren door de gehele korte zijde rechts van de hoofdtribune onder handen te nemen. Het eindresultaat was een prachtig gezicht.


Tevreden gezichten dus alom op deze dag, zowel aan de kant van de supporters als aan de kant van FC Twente. Voorzitter Eugenio Porcu van de supportersvereniging Vak-P hield er in ieder geval een goed gevoel aan over. "De gehele actie is in goed overleg met FC Twente tot stand gekomen. De supporters hechten zich aan historie, een bestuur van een club heeft dat over het algemeen een stuk minder. Vaak zijn het mensen die een paar jaar in het bestuur van onze club zitting nemen om vervolgens een baan bij de KNVB of het bedrijfsleven op te zoeken.
Wij supporters blijven en wij willen de traditie waarborgen. Wat dat betreft vinden we op dit moment een luisterend oor bij het huidige management. Zij zitten opgescheept met de erfenis van het vorige bestuur dat koos voor een bonte verzameling van stoeltjes op de tribunes. Vanaf het eerste moment vond een meerderheid van de supporters dit een doorn in het oog, maar echte gevolgen had dat niet.

Tot vorig jaar najaar toen we voor de Amstel-Cup tegen Go Ahead Eagles speelden. De tribunes waren matig bevolkt en de ergernis over de kleuren van de stoeltjes nam toe. Vandaag hebben we een start gemaakt met het omwisselen van stoeltjes. Wij hebben FC Twente al geadviseerd om voor de financiering van de tweede ring ook direct geld te genereren om alle gekleurde stoeltjes uit het stadion te halen."

De opmerking dat het huidige management een luisterend oor biedt aan de supporters, wordt ook beaamd door commercieel manager Arjan Hoop van de club. "Toen men vorig jaar op een niet correcte wijze stoeltjes in het stadion ging verwisselen, waren wij daar als FC Twente niet zo blij mee. Toch hebben we die stoeltjes laten staan en zijn we in gesprek gegaan met Vak-P om hun verhaal aan te horen. En hetgeen hier vandaag is uitgewerkt ziet er gewoon prachtig uit". De commercieel manager was dan ook niet beroerd om zelf ook een helpende hand uit te steken.

Met de stoelendans hebben circa tachtig supporters ervoor gezorgd dat de vakken 28 t/m 33 rood zijn gekleurd met de tekst VAK-P in witte stoeltjes erin geweven. Rond het middaguur bleek dat er te weinig stoeltjes waren om de vakken 27 en 34 ook rood te doen kleuren. Het gevoel voor historie kwam toen goed boven drijven, want in een spontane opwelling werd besloten om deze twee vakken te voorzien van groene en zwarte stoelen. Met deze opstelling wordt verwezen naar de clubkleuren van Enschedese Boys en Sportclub Enschede, de twee Enschedese clubs waar FC Twente in 1965 uit voort kwam.

De historie keert onherroepelijk terug bij FC Twente. Vanaf dit seizoen speelt de club in een prachtig dieprood tenue, DE kleur van FC Twente. De stoelendans is dus reeds het tweede succes dat de supporters hebben weten te behalen. En wat is het volgende? Porcu: "In de wandelgangen heb ik vernomen dat het logo wellicht ook weer in de oude staat wordt hersteld.". De belofte van het huidige bestuur om ook naar de wensen van de supporters te luisteren, wordt dus ook nagekomen.

Het uitvak werd in "statig" zwart uitgevoerd!