Please download Flash player here.

COLUMN :Barbaars beleid

Ingezonden column: Barbaars beleid

Afgelopen jaar had een groep neonazi’s toestemming gekregen om hun zieke gedachtegoed te verspreiden tijdens een mars in Enschede. Burgervader Peter den Oudsten gaf hoogstpersoonlijk het groene licht voor de doorgang van deze mars.

Marthijn Uittenbogaard is de oprichter en huidige voorzitter van pedoclub Marthijn. Daarnaast heeft dit gedrocht ook nauwe banden met de beruchte kinderverkrachter Robert M.

Waar dit ziekmakende figuur uit andere steden werd weggejaagd mocht deze pedo in februari 2011 in een woonwijk in Hengelo komen wonen. Burgermeester Frank Kerckhaert vond het destijds niet nodig om de ouders in de buurt te waarschuwen dat zei een nieuwe buurman kregen die een gevaar voor kun kinderen is.

Onze voorouders wisten pakweg twee eeuwen terug wel raad met landverraders en kinderverkrachters. Deze misdadigers werden eerst publiekelijk vernederd voordat ze geëxecuteerd werden. Omdat men toen geen kogels wou verspillen aan deze misdadigers werden er creatieve executies bedacht. Het Nedersaksische volk leegde bij ernstige misdaden de beerput via de mond van de dader. Vervolgens voerden enkele dorpsbewoners de klompendans uit op de uitgezette pens van de misdadigers totdat deze het begaf.

Ik vind persoonlijk dat deze methode voor figuren als Martijn Uittenbogaard weer geïntroduceerd mag worden. Helaas denken de Twentse autoriteiten er anders over. Waar de nazi’s tijdens WO II bescherming genoten van de SS, worden de neonazi’s anno 2011 beschermd door het Twentse woutenkorps. Ook pedofiel Martijn geniet in Hengelo van privébescherming van medewerkers uit hetzelfde korps die er in opdracht van burgervader Kerckhaert regelmatig patrouilleren.

Nee tegenwoordig zijn de Twentse autoriteiten bijzonder gastvrij voor de echte misdadigers. Dit gaat dus zover dat zij door burgers betaalde privébescherming krijgen. Daarnaast hebben ze alle vrijheid en rechten om verenigingen op te richten met andere zieke geestverwanten en hun propaganda openlijk te verspreiden. In ons tolerante landje is immers iedereen gelijk en heeft iedereen rechten. Toch?

Nee. Helaas wordt er een uitzondering gemaakt voor een groep: voetbalsupporters. Wij zijn er al aardig aan gewend om als vee behandeld te worden en ons te houden aan een betuttelend regime van de lokale driehoek.

De eerdergenoemde burgermeesters zetten rondom wedstrijden van FCT een maximale politiemacht in om de echte misdaden zoals openbaar alcohol drinken, wildplassen, voordringen op het perron, overtreden staverbod, ‘beledigende’ spandoekjes, foutparkeren, het rammelen aan een hek, afsteken van rotjes en andere zware delicten te voorkomen.

Mocht het toch nog fout gaan, dan worden er meteen scherpe maatregelen genomen om dit soort gewelddadigheden uit te bannen. De misdaden worden, bij voorkeur op de voorpagina, breed uitgemeten door het lokale sufferdje. Op voetbalsupporters waarvan vermoed wordt dat ze betrokken zijn bij deze criminele acties wordt een klopjacht gehouden. Alle media zal worden ingezet om deze ‘verdachten’ zo snel mogelijk te kunnen arresteren.

Ik ben benieuwd wat de oorspronkelijke Nedersaksische bevolking zou hebben gedaan tegen mensen die zich hieraan schuldig maken. Ik denk dat hun restanten, voor zover deze nog bestaan, zich zouden omdraaien in hun verteerde graf bij het zien van het beleid dat de autoriteiten er tegenwoordig op nahouden.

Volgens de geschiedkundigen had deze stam een barbaarse beschaving zonder rechtssysteem. Als ik kijk naar de volledig verstoorde verhoudingen bij het rechtssysteem tegenwoordig denk ik dat de beschaving op justitieel gebied hard achteruit is gegaan.   

Afzender: Guido.T

Reageren op deze column kan hier